sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Salit testissä part. 2.

Viime viikon torstaina olin treenaamassa Töölö Gymillä. Töölö Gym sijaitsee Pohjoisella Hesperiankadulla hyvien Mannerheimintien liikenneyhteyksien varrella. Olin ollut alkuviikosta yhteydessä Junnuun ja sovimme vierailustani loppuviikolle. Hän ei valitettavasti ollut torstaina paikalla, mutta toimistolla mut otettiin hyvin ystävällisesti vastaan. Tiesin, että TG on suuren kokoinen ja toimistosta neuvottiin todella mukavasti salin laitteiden sijoittelusta lihasryhmittäin eri tiloihin.

Olin etukäteen kuullut varoittelua kovista ruuhka-ajoista, mutta puoli kahdeksalta illalla sali oli jo hyvin rauhoittunut. TG on auki arkisin 7-22, lauantaisin 10-18 ja sunnuntaisin 12-20. TG taitaa kuulua "suppeiten" auki oleviin saleihin. Muihin saleihin verrattuna saleilijat mielestäni myös "hukkuvat" TG:llä eri tiloihin, eli kaikkia kävijöitä ei pysty näkemään yhtäaikaa. Tämä varmasti vähentää ruuhkan tunnetta.

Naisten pukuhuone oli mielestäni toimiva ja tarpeeksi iso, ainakin illalla. Suihkutila oli siisti ja moderni, sauna sopivan kokoinen.

Aerobiset laitteet olivat TG:n isossa avonaisessa tilassa kahdessa kerroksessa. Valikoima oli mielestäni valtava ja innostuin kokeilemaan niistä useampia. Parven cross-trainereista löytyi näyttö, josta saattoi mm. katsoa tv:tä. Tämä saattaisi koitua hyvän ohjelman kohdalle sattuessa hyvin koukuttavaksi. Uskon, että varsinkin kuntosalitreenin jälkeisenä aerobisena luistaisi paljon mielekkäämmin tällä tavalla.

Treenivuorossa oli torstaina rinta & selkä. Rintatreenin laitteet löytyvät TG:n korkeimmalta sijaitsevasta tilasta, samoin kuin monet vatsalihaslaitteet sekä venyttelyhuone. Selkätreenin tein alakerran "kolmannessa" tilassa päätyhuoneessa, josta löytyi myös jalkatreenin laitteita.

TG:n laitevalikoima on hyvin laaja ja korvaavia laitteita löytyi useimmiten. Penkkejä löytyi useita ja erityisesti peilejä oli todella hyvin sijoiteltu. Vapaita painoja yläkerrasta löytyi hyvin, vaikka tila olisi voinut olla hieman isompi. Muistaakseni tilaan mahtui neljä penkkiä. Vapaita painoja löytyi kilon välein, mikä naiskäyttäjälle on hyvin mukava juttu. TG:n valtava plussa ovat sen suuret ja runsaat ikkunat. Tämä tuo tilaan hengittävyyttä ja avaruutta jo valmiiksi valtavan tilan lisäksi.

Miten treenini sujui? Olin ehkä tottunut jo viikon mittaan siihen, että sali vaihtui päivittäin, ja sain tutustua aina uuteen laitevalikoimaan ja etsimään tarvitsevani. TG:llä tätä helpotti laitteiden jaottelu selkeästi omiin tiloihin sekä selkeä sijoittelu. Koska sali oli tilava, en häiriintynyt hetkeksikään muiden treenistä, vaikka tuli useampaan otteeseen kysyttyä laitteen lainausta toisen sarjojen välissä. Kaikki saliohjelmani sisältävät liikkeet sain tehtyä. Olin iloinen myös kevennetyn leuanedon löytymisestä, vaikka TG:llä jouduin vastukseksi panemaan 70kg, vaikka en edes paina niin paljoa?! :D Ilmeisesti hieman eri periaate, kuin Vantaa Gymin treenaamani kevenetty leuanveto 25kg:lla.

Kokonaisuudessaan TG:stä jäi erittäin positiivinen fiilis. Olen varma, että jossain vaiheessa tulen treenaamaan em. salilla. Salimatkakin on kohtuullinen 5km, minkä hyvällä säällä taittaa pyörällä nopeasti ja huonommalla sitten sporalla.

Töölö Gym on USN:n, Leaderin, Vidan, Fastin, Northforcen, Puruslabsin,VPX:n, Redram:n, Allstars:n ja Gainomaxin jälleenmyyjä.

Hinnat: 1kk 70/56€ (jälkimmäinen hinta opiskelijoille).

(http://www.toologym.fi/)Keskiviikkona olin treenaamassa käsiä & olkapäitä Mayor'silla. Mayor's sijaitsee Ruoholahden kauppakeskuksessa, vaivattomien liikenneyhteyksien ulottuvilla. Mayor'sista puhutaan paljon, ja itselleni on tullut sellainen fiilis, että se kuuluu Töölö Gymin kanssa stadin legendaarisimpiin kuntosaleihin. Täytyy myöntää, että odotukset olivat melko korkealla salille lähdettäessä. Mayor's on magneettikortilla auki 6-23.

Mayor'sin kuntosalilaitteet ovat niin uutta Kraftwerk:ia kuin Gold's Gymistä jo tutuksi tulleita. Aerobiset laitteet koostuvat Matrixin ja Truen valikoimasta. Mayor's on kahdessa kerroksessa, yläkerrasta löytyvät aerobiset laitteet sekä runsaasti - siis aivan valtavasti tilaa vapaaseen harjoitteluun ja venyttelyyn. Mikä on ehdottomasti äärettömän suuri plussa näkemieni salien joukossa. Yläkerrasta löytyy myös mm. vatsalihas- ja pakaralaitteita. Alakerran avoimesta tilasta löytyvät sitten kaikki muut laitteet.  Mayor'silla on vaivatonta ja tehokasta treenata ottaen huomioon kunkin lajin erityistarpeet.

Vapaiden painojen pääty on iso, niinkuin salilta voi odottaa. Isoja painoja löytyy valtava määrä (omaan silmääni).  Alle 12kg:n painot löytyvät kilon välein, mikä on naisten näkökulmasta mukava asia. Penkkejä oli tarpeeksi, eikä vuoroa tarvinnut odottaa, vaikka olin salilla 16:30-18 aikaan. Treeni luisti ja oli tehokasta, minkä luulen osittain johtuneen salilla vallinneesta "tekemisen meininki" -ilmapiiristä, mistä suuret plussat.  Kädet ja olkapäät sai treenattua oikein hyvin niin vapaiden painojen osalta kuin  laitteiden kanssa, joista löytyi vaihtoehtoja. Laitteiden liikeradat tuntu tosi hyviltä ja ne oli säädettävissä vaivattomasti omiin mittoihin sopiviksi.

Mitä jäin kaipaamaan? En huomannut, että salilta olisi uupunut yhtäkään ohjelmaani kuuluvaa laitetta, mikä on hieno juttu tietenkin. Alakerran puolella, vapaiden painojan päädyssä tosin tuli hieman liian läheinen, ahdas fiilis. Onneksi ilmapiiri oli kuitenkin rento ja mukava, vaikka salilla treenattiin kovaa. Ilokseni huomasin myös salilta löytyvän heiluri-kyykyn.

Mayor's kutsuu itseään kotisivuillaan "stadin parhaaksi kuntosaliksi" ja varmasti onkin tätä monelle käyttäjälle. Aloittelija pystyisi varmasti tällä salilla kehittymään nopeasti pelkästään seuraamalla muita. Hyviä neuvoja ja vinkkejä on myös taatusti saatavilla, sillä saleilijat olivat pääasiassa erittäin kovassa kunnossa. Jälkimauksi jäi into laittaa edelliskertaa hieman isommat painot päälle ja painaa kovempaa, harmi, että sali on aivan toisessa päässä stadia itseeni nähden.

Mayor's tarjoaa myös urheiluhierontaa, kuumakivihierontaa sekä rasvanpolttohoitoja.

Hinnat: 1kk 65/45€ (HUOM. jälkimmäinen hinta jäsenille, ei opiskelijoille, jäsenmaksu 600€)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti