tiistai 11. kesäkuuta 2013

Salit testissä Part. 1.

Vierailin maanantaina Hot Gymillä, jossa minut otti vastaan ammattimainen mutta samalla rento Timppa. HG sijaitsee Mannerheimintiellä, Tullinpuomin Shellin kohdalla. Sijainniltaan HG on mulle kaikista edullisin. Sporalla sujauttaa sateisella säällä reilussa kymmenessä minuutissa ja muuten sitten voikin polkasta pyörällä alkulämmöt. Tulimpa sitten miltä suunnalta tahansa, se on aina lähellä kotia, jolloin kynnystä lähteä treenaan raskaan päivän jälkeen ei synny. HG on lisäksi auki 24/7 avainkortilla, mikä on lähes välttämättömyys mulle tällä hetkellä.

Naisten pukuhuone on melko pieni, joskin olin siellä klo. 19 aivan yksin, minkä oletan olevan yhä pahinta ruuhka-aikaa. Pukuhuoneesta löytyi lukollisia, erikokoisia säilytyskaappeja, jonne sain hyvin mahtumaan L-kokoisen treenikassini. Tämäkin on joskus nimittäin osoittautunut vaikeaksi tehtäväksi. Suihkutila oli hiljattain remontoitu, tyylikäs ja tilava neljälle suihkulle. Mahdolliseen ruuhka-aikaan ei siis tule pestyksi viereisen shmppoolla.

Kuntosaliin laskeuduttiin kellarikerrokseen, mikä pisti pasmani sekaisin hetkellisesti. Digitally imported -nettiradio ei suostunut toimimaan kuin pätkien. Siinä kuitenkin hetken keräiltyäni itteäni juoksumatolla aloin tutkailla salin laitevalikoimaa päivän käsi- & olkapäätreeniä varten. Alkulämmittelyn saattoi tehdä juoksumatolla, cross-trainerilla, kuntopyörällä tai stepperillä. Varsinaisen treenini aloitan vapailla painoilla, joita salilta löytyi kahden kilon välein (pienessä koko luokassa). Löysin kaikki ohjelmaani kuuluvat laitteet, joskin eri valmistajalta, minkä laitteilla olen ennen treenannut. Erityisesti ihastuin David C40 shoulder press:iin sekä David C46 rear deltoid:iin. Aiempaan treeniini verrattuna en voinut tehdä näissä nopeita ja sulavia pudotussarjoja, kun ovat levypainoilla kuormitettavia. Lopputreenin sain suoritettua täysin samalla tavalla kuin aiemmin: hauispenkki, hauiskääntö, vasara, penkkipunnerrus kapeella otteella, ranskalainen ja ojentajat ylätaljassa.

Mitä sitten jäin kaipaamaan ? Pukuhuoneen varustelusta jäin kaipaamaan saunaa sekä sen yhteydestä wc:tä. Salin puolelle olisin kaivannut kilon välein käsipainoja, ainakin näin suhteellisen vasta-aloittaneena naisena kahden kilon ero on huomattava. Käsipainojen luona ei myöskään ollut tilaa useammalle kuin kahdelle penkille. Liiketilaa ei kuitenkaan ymmärrettävästikään pysty mistään lisää taikomaan.

HG:stä jäi kokonaisuudessaan oikein mukava fiilis. Vaikka sali alkoi ruuhkautua kello yhdeksää kohden mentäessä, tunnelma ei kiristynyt tai tullut vaivaantuneeksi. Saleilijat olivat huomattavasti nuorempaa ikäluokkaa mihin olen tottunut. Porukka ei juurikaan kuunnellut omia musiikkeja, mikä yllätti itseäni kovasti. Oon vaan tottunut treenaamaan kuulokkeet korvilla "ei saa keskeyttää" Post it -lappu otsalla naama rusinana. Ehkä osaksi johtuen tilanahtaudesta sekä laitteiden korvausmahdollisuuden puuttumisesta saleilijat olivat hyvin aktiivisia kysymään jäljellä olevia sarjoja ja laitteiden vapautumista, minkä koin ihan mukavana sosiaalisena kanssakäymisenä.

Hinnat: 1kk 50/40€ (jälkimmäinen hinta opiskelijoille).

(http://www.hotgym.fi/)

Hot Gym

Hot Gym

Hot Gym

Hot Gym
Tiistaina vuorossa oli jalkapäivä City Gym Fitness Centerissä. City Gym, tuttavallisemmin CG  sijaitsee Kampin sykkeessä, Runebergin kadulla. CG on auki aamu viidestä ilta yhteentoista, laajemmin kuin useimmat muut salit, jotka eivät ole 24/7 auki. Varsinkin aamuvirkulle tämä on loistava vaihtoehto.

Toimistolla vastassa oli Artem, joka ystävällisyydellään ja innokkuudellaan sai ensivierailun tuntumaan siltä, että salille oli enemmän kuin tervetullut vierailulle. Asiakaspalvelulla, eli ensikosketusella saliin on valtava merkitys, ainakin itselleni. Huomasin lähteväni treenaamaan aivan erilaisella fiiliksellä kuin esim. Vantaa Gym Clubilla, jossa kävin poikkeuksetta toimiston aukioloaikojen ulkopuolella.  

Naisten pukuhuoneesta löytyy niin kolikoilla toimivia kuin omalla lukolla lukittavia vaatekaappeja. Erikoisuutena oli, että näitä saattoi myös vuokrata tietyksi ajanjaksoksi täysin omaan käyttöön, jolloin salikamansa voi jättää odottamaan seuraavaa treeniä. WC:itä pukuhuoneen yhteydestä löytyy muutama, mikä on varmasti riittävästi mitoitettu asiakasmäärälle. Suihku on freessi, ei aivan uusi, mutta täysin miellyttävä. Sauna menee Artemin mukaan remonttiin heinäkuussa, jolloin ainakin repsottava lauteenreuna saa kasvojenkohotuksen. Pukuhuoneessa soi fiilistä lataava raskaampaa musiikkia. Äänentoisto on totutumpaa parempi.

Monitoimitilasta löytyy monipuolinen valikoima aerobisen harjoittelun sekä lämmittelyn laitteita. Huoneessa on myös varattu hyvä tila esimerkiksi kahvakuulatreeniin. CG:ltä löytyy myös voimistelurenkaat ja boksit. CG on muokannut tilojaan crossfit tyyppiseen, toiminnalliseen treeniin soveltuvaksi. CG päivittyy ja pysyy trendien mukana.

Cross-trainer lämittelyn jälkeen siirryin varsinaisen salin puolelle. Pohkeita varten salilta löytyy kolme laitetta, niin istualtaan kuin seisoaltaan tehtäviä, mikä tyydyttää täysin pohjetreenitarpeeni. Reiden ojennuslaitteista toinen ilmoitti olevansa jumiutunut 30kg:aan, mikä saattaa aiheuttaa hieman ruuhkaa toimivalle laitteelle niiden keskuudessa (minun), jotka eivät korvaavaa liikettä ole keksineet :D Sen toimivan reiden ojennuslaitteen vahvuus oli ehdottomasti kuitenkin se, että vastuksen säätö löytyi kädenulottuvilta laitteen "vierestä". Itselleni pudotussarjat ovat vain ehdottoman rakkaita. Artem kuitenkin kertoi, että lähes vierestä löytyy polviystävällisempi sokkeloversio, joka on samanlainen, ja paljon tykätympi treejaajien keskuudessa.

Kyykkäykseen löytyi niin Hack-kyykky, prässi, smith, sissy sekä muutama vaihtoehtoinen laite. Ainoastaan aiemmasta treenistäni jäin kaipaamaan heiluri-kyykkyä, mikä loppuviimein löytyy hyvin harvalta salilta. Reiden koukistus löytyi niin istualtain kuin mahallaan tehtävänä. Pakaroita ja etenkin vatsalihaksia saattoi treenata hyvin monella tapaa.

Mitä jäin CG:ltä kaipaamaan? Heilurikyykkyä, mutta taidan joutua vetämään sen yli toivomuslistaltani jokaisen stadin keskustan salin kohdalta. Huomasin myös muita treenipäiviäni ajatellen, ettei salilta löytynyt kevennettyä leuanvetoa. Pitää koittaa päästä leuanvetounelmaan CG:llä jollain muulla keinolla ehdottomasti. Artemilta sain neuvoksi treenata leuanvetoa joko taljassa tai kumivastuksilla keventäen tangolla.

Salin ilme on selkeä, vaikka kaikki laitteet löytyvät samasta tilasta. Laitteiden sijoittelu salin seinien vierustalle sekä ryhmiksi keskelle luo selkeät ja helposti kuljettavat käytävät. CG:ltä löytyy vapaita painoja todella ja kiloin välein. Niiden kulma on salilla laajennettu. Tilaa on ruhtinaallisesti monen muun salin vapaiden painojen harjoittelutilaan verrattuna. Klo 19:30-21 salilla oli sopivasti porukkaa, ettei ruuhkia aiheutunut. Koknaisuudessaan erittäin joustava, monipuolinen ja toimiva kuntosali.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi CG:ltä löytyy hierontapalveluita, maksuton treeniopastus aina sunnuntaisin ja kaksi solarium huonetta. Treenin jälkeistä matalaa verensokeria saapi nostettua tuorepuristetuilla mehuilla sekä tästä päivästä lähtien saatavalla sushilla. Lisäksi CG on Leaderin, Sport Life Nutrition ja Best Body Nutrition jälleenmyyjä.

Hinnat: 1kk 54/45€ (jälkimmäinen hinta opiskelijoille).

(http://www.citygym.fi/)


City Gym

City Gym

City GymCity Gym


City Gym


City Gym


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti