maanantai 13. toukokuuta 2013

Kolmijako treenissä

Viime viikko huipentui helatorstain saattelemana äitienpäivään. Äitienpäivä on mielestäni vuoden yksi kauneimmista päivistä. Perheen parissa vietettävät juhlat asettavat kuitenkin omat haasteensa treeniviikoille, jolloin matkustan 250km:n päähän maaseudulle. Maallekkin tulee useimmiten roudattua salikamat, niin pääsee frendien kanssa reenaileen ja saa hieman vaihtelua sekä salista että liikkeistä.

Salilla käyn neljästä kuuteen kertaan viikossa, vakiopäivinä ovat vain lauantai ja sunnuntai. Arkena saleilua rajoittavat osa-aikatyöt iltaisin. Saatan nimittäin työskennellä 6:30-22 kolmekin kertaa viikossa.

Treeniohjelmani on kolmijakoinen, mikä on sinänsä hassua, koska käyn vähintään neljästi viikossa salilla. Heinäkuusta lähtien, työharjoitteluni päätyttyä, onkin tarkoitus jakaa ohjelma nelijakoiseksi. Ehkäpä jopa aiemmin, sillä näyttää siltä, että neljä kertaa viikossa ei tuota ressii. Päätöstä vauhdittaa myös se, että treenit tahtovat aina venyä kahden tunnin mittaisiksi.

Treenini on jaettu tällä hetkellä olkapäihin & käsiin, rintaan & selkään sekä jalkoihin. Kahden ensimmäisen kohdalla treenaan myös vatsat, mitä osiltaan teen myös salittomina päivinä kotona iltavuoron (kokopäivävuoron) jälkeen. Pakarat treenaan jokaisen ohjelman lopussa. Ohjelmat sisältävät reilun kymmenen liikettä, tarkoittaen vähintään kahta liikettä lihasta/lihasryhää kohden. Sarjoja teen kolme lämmittelysarjan jälkeen. Kaksi viimeistä sarjoista ovat usein pudotussarjoja, jolloin toistoja kertyy 15-25. Muuten pidän toistot kahdeksan ja kymmenen hujakoilla.

Treenikamakuvat eiliseltä sunnuntain jalkapäivältä. Lauantain ja sunnuntain hiilaritankkauksen jälkeen jaksoi oikein mukavasti kyykkäillä. Tein sarjoja eilen yksin, jolloin tulee tehtyä enemmän toistoja ja pienimmillä painoilla, kun kerroilla, jolloin on frendi avittamassa pakkotoistojen kanssa. Reisiojennus tehtiin kuitenkin vuorotellen, niin saatiin reenin alussa hapot liikkeelle ja pumppi päälle.  Jalkatreenin kanssa huomaa kyllä, kuinka mukavaa on reenailla jonkun kanssa samoja sarjoja, tulee ihan eri tehot revittyä ittestään irti pakkotoistoilla :)Sunnuntain jalkatreeni

Äitienpäivä maalla4 kommenttia:

 1. Tosi kiva kun oot lähtenyt kirjoittamaan blogia :) Kirjotat tosi hyvin ja mä ainakin jään yhdeksi sun seuraajaksi :P Hyvä aihe!

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi vaikuttaa jo muutaman tekstin jälkeen sellaiselta, että jään ehdottomasti seuraamaan! Lisää treenikuvia ja mahdollisesti myös videoita? ;)

  t. Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Veera :) Treenikuveja luvassa, videoita vähän sen mukaan, kuinka saan treenailtua kavereiden kanssa! Elämäni ensimmäinen Mac alla eilisestä lähtien, ja luulen, että bloggailu sen kun vain kiihtyy ;)

   Poista