maanantai 12. elokuuta 2013

Treenaaminen on helppoa, syöminen ei

Takana viikko ja neljä päivää. Ensimmäiset neljä päivää (torstaista sunnuntaihin) ajattelin enemmän tai vähemmän harjoitteluna tähän elämäntapaan paluuseen. Aloitin treenaamisen samalla kolmijakoisella ohjelmalla kuin keväällä.  Tarkoituksena on kuitenkin uusia ohjelmaa ja muokata sitä paremmin omia tavoitteita vastaavaksi, kun tähän on päästy taas kiinni. Kuukauden tauko näkyi jonkin verran pudonneissa painoissa, mutta muuten itse raudan nostaminen maistui taas oikein hyvälle!

Ruokavalioon kiinni pääseminen ei sitten jäänytkään tuohon neljän päivän "harjoitusajanjaksoon", vaan on kestänyt viimeset 11 päivää. Tuskaa aiheuttaa se samainen himo, joka hiipi mukana koko kevään, rakastan leipää ja makiaa: irttareita, suklaata ja jäätelöä. Muutenkin epäilen, että syömäni kokonaisuus ei toimi oikein, sillä kuluneella viikolla on ollut ongelmia mahan toimimisen kanssa. Toinen epäilyjä aiheuttava juttu on ollut tuo nuutuneisuus. Vaikea uskoa, että saisin liian vähän energiaa. Veto on kuitenkin ollut niinä päivinä todella hukassa, jolloin olen treenannut aamulla ja työskennellyt päivällä.

Oon miettinyt myös treenin aikana nautittavaa juomaa, joka antaisi energiaa suoritukseen. Viimeksi ostamani treeniä ennen nautittava buusteri on nimittäin niin kuvottavaa, että edes sen ajatteleminen saa voimaan pahoin. Huomasin, että Gatoradelta löytyy ruokakaupoissa myytävää jauhetta, joka on tarkoitettu pitkäkestoiseen suoritukseen. Aloin miettimään, mikä mahdetaan laskea pitkäkestoiseksi, jos verrataan yhdeksän tunnin Iron man triathlonia ja mun 1,5-2h salitreeniä... kaikkihan on suhteellista. Kai se parhaiten testaamalla selviää, saanko tuosta hyötyä salilla ollessani.

Tämä viikko olisi tarkoitus kirjata nyt virallisesti ja ihan tosissaan kaikki syömäni jutut ylös, jotta voidaan ottaa ravintoneuvojan kanssa tämä käsittelyyn ja luoda oikeanlainen ruokavalio.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti